5/5
5/5

SLS 3D printen

SLS ook wel bekend als selective laser sintering komt net als SLA uit de jaren 80. Deze 3D print techniek is echt industrieel en ook doorontwikkeld voor deze markt. SLS 3D printen is dus nooit in de handen van de consument terecht gekomen. 

Voor en nadelen SLS

Deze professionele en industriële 3D print techniek is ideaal voor grote producties of onderdelen die daadwerkelijk in een product terecht komen. De onderdelen zijn niet het sterkte of mooiste maar zijn wel allemaal identiek binnen een productie. 

Materialen SLS 3D printen

PA11/12

Het meest gebruikte materiaal voor SLS 3D printen. PA11/12 is een Nylon plastic wat ideaal is voor functionele of visuele prototypes die niet super sterk hoeven te zijn.

Carbon LW

Het sterkste materiaal wat gebruikt kan worden voor een SLS 3D printer. Ideaal voor functionele onderdelen en protoypes.

TPU

TPU is een semiflexibel materiaal wat verkrijgbaar is met verschillende hardheden. Ideaal voor producten die rubber achtige eigenschappen moeten hebben.

Bestel jouw SLS print

Het bestellen van een SLS 3D print kan via onze klantenservice, vaak zijn namelijk speciale parameters nodig per product en dus kunnen we de prijs niet automatisch berekenen zoals voor FDM 3D printen wel kan.

Hoe werkt SLS (selective laser sintering)?

De techniek achter SLS 3D printen lijkt erg op hoe MJF 3D printen werkt. Bij beide technieken bevind zicht in de printen een grote bak met daarin materiaal poeder. Tijdens het printen wordt de bovenkant van deze bak een laag getekend. Bij MJF 3D printen gebeurt dit doormiddel van een resin wat hard gemaakt wordt door een UV laser. Bij SLS 3D printen gebeurt dit doormiddel van het daadwerkelijk smelten van het materiaal.

Het voordeel van SLS 3D printen is dat de kleine poeder delen van het materiaal nog beter aan elkaar vast zitten omdat deze aan elkaar gesmolten zijn.

Verder lijken de technieken en producten van SLS en MJF 3D printen erg en maken ze dus beiden gebruik van een bak met poeder waarin het product gemaakt wordt. 

Klantenservice

Heb je nog verdere vragen over SLS 3D printen of wil je een 3D print bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze experts zitten elke dag van acht tot acht voor je klaar!