5/5
5/5

MJF 3D printen

MJF ook wel bekend als multi jet fusion is een 3D print techniek die ontwikkeld is door HP en erg lijkt op SLS. Het is een echt industriële manier van 3D printen waardoor het nooit in de hand van consumenten terecht is gekomen. 

Voor en nadelen MJF

Deze 3D print techniek is ideaal voor een grote serie productie of onderdelen voor echt professionele doeleinden. Zo worden sommige auto onderdelen standaard MJF geprint omdat deze bijvoorbeeld niet in een mal gemaakt kunnen worden. MJF onderdelen zijn erg precies en bij een grote productie zijn de onderdelen echt identiek. 

Materialen MJF 3D printen

PA11/12

Het meest gebruikte materiaal voor MJF 3D printen. PA11/12 is een Nylon plastic wat ideaal is voor functionele of visuele prototypes die niet super sterk hoeven te zijn.

Carbon LW

Het sterkste materiaal wat gebruikt kan worden voor een MJF 3D printer. Ideaal voor functionele onderdelen en protoypes.

TPU

TPU is een semiflexibel materiaal wat verkrijgbaar is met verschillende hardheden. Ideaal voor producten die rubber achtige eigenschappen moeten hebben.

Bestel jouw MJF print

Het 3D printen van MJF onderdelen doen wij op aanvraag. Dit doen we zo omdat het vaak om serie producties gaat of om onderdelen waarbij specifieke parameters nodig zijn. Neem daarom contact op met onze klantenservice voor advies en bestellen.

Hoe werkt MJF (multi jet fusion)?

De techniek achter MFJ 3D printen lijkt erg op hoe SLS 3D printen werkt. Bij beide technieken bevind zicht in de printen een grote bak met daarin materiaal poeder. Tijdens het printen wordt de bovenkant van deze bak een laag getekend. Bij MJF 3D printen gebeurt dit doormiddel van een resin wat hard gemaakt wordt door een UV laser. Bij SLS 3D printen gebeurt dit doormiddel van het daadwerkelijk smelten van het materiaal.

Het voordeel van MJF 3D printen is dat het materiaal niet volledig hoeft te smelten in de 3D printer om de poeder deeltjes aan elkaar te maken. Hierdoor is bij het printen minder energie nodig en kunnen materialen met hogere smelttemperaturen geprint worden.

Multi jet fusion is een 3D print techniek ontwikkeld door HP en dus ook alleenmaar te vinden op hun 3D printers. Net als SLS is dit een echt industriele 3D print techniek en ideaal voor grote serie producties waarbij onderdelen identiek zijn. Zo sterk en universeel als FDM of zo precies en mooi als SLA zijn deze technieken dus niet.

Klantenservice

Heb je nog verdere vragen over MJF 3D printen of wil je een 3D print bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze experts zitten elke dag van acht tot acht voor je klaar!