3D printen in Duiven

Duiven

Als je op zoek bent naar iemand die voor je kan 3D printen dan ben je bij 3DLabs aan het juiste adres. Wij staan bekend als de experts als het gaat om 3D printen en kunnen je helpen met alles wat met 3D printen te maken heeft. Woon of werk je in Duiven? Dan kun je bij ons online gemakkelijk je 3D print bestellen, want 3D laten printen is bij ons razend gemakkelijk dankzij onze hypermoderne printfarm en online 3D print service.

 

De 3D print service van Duiven

Als je een iets wilt laten 3D printen of een onderdeel wilt kopiëren vanuit de regio Duiven dan zit je bij ons zeker goed. Wij hebben jaren ervaring met 3D printen en alles wat hierbij komt kijken, dus ook 3D tekenen en 3D scannen is bij ons mogelijk. Zo kunnen wij jouw bestaande modellen printen op onze printfarm maar ook nieuwe producten 3D designen, 3D tekenen en vervolgens 3D printen. Het grote voordeel van onze 3D print service is dat je zelf geen dure 3D printer hoeft aan te schaffen en je ook geen zorgen hoeft te maken om de bediening en onderhoud van deze machines.

 

Hoe werkt 3D printen bij 3DLabs vanuit Duiven?

Zoals eerder gezegd bieden wij jou de totaaloplossing, van 3D printen tot 3D tekenen. Bij 3DLabs hebben wij een eigen printfarm met FDM 3D printers, dit is namelijk op dit moment de meest gebruikte en meest populaire 3D print techniek. Via onze print calculator is het mogelijk gemakkelijk de prijs van jouw 3D print te bepalen en je bestelling te plaatsen, wij printen jouw object vervolgens op onze printfarm en verzenden hem zo snel mogelijk naar Duiven. In het geval van speciale eisen, volumekorting of vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice of je bestelling via de klantenservice plaatsen.

 

De techniek achter 3D laten printen in Duiven

Onze 3D print service biedt vier verschillende 3D print technieken aan. Op onze 3D printen pagina zetten we deze naast elkaar, maar kort samengevat zitten de technieken zo in elkaar.

FDM 3D printen

FDM is onze meest gebruikte 3D print techniek, FDM staat voor fused deposition modeling en is een 3D print techniek die gebruik maakt van filament wat door een nozzle geduwd wordt. Deze nozzle bevindt zich op een beweegbaar deel van de printer waardoor dunne laagjes gesmolten materiaal op elkaar neergelegd kunnen worden. Het grote voordeel van FDM is dat de materiaalkeuze erg groot is en dat FDM geschikt is voor vrijwel elke 3D print en toepassing. Een FDM 3D printer accepteert namelijk vrijwel alle thermoplasten (materialen die zachter worden als ze verhit worden), het materiaal komt in draad vorm binnen in de printer, wordt hier gesmolten en in dunne laagjes afgezet om zo het uiteindelijke model te vormen. FDM wordt ook soms (volgens sommigen incorrect) FFF genoemd wat staat voor fused filament fabrication. Lees hier alles over FDM 3D printen.

SLA 3D printen

Een andere 3D print techniek die wij aanbieden is SLA, dit is een afkorting voor stereolithography (in het Nederlands stereolithografie). Deze techniek verschilt erg van FDM voornamelijk omdat gebruikt word gemaakt van een materiaal dat vloeibaar is en hard wordt zodra deze wordt blootgesteld aan UV licht. Dit is materiaal genaamd resin bevat een foto-intiator waardoor bij blootstelling aan uv-lichtstraling een polymerisatie start en het materiaal van vloeibaar naar hard gaat. Het printen wordt gedaan in een bad van nog vloeibaar materiaal, onderin dit bad bevindt zich een LCD scherm waarmee een deel van het resin belicht kan worden met UV. Vervolgens beweegt de bouwplaat in het resin een stukje omhoog en komt het verhade deel los van het LCD scherm. Dit proces wordt herhaald om zo steeds de dunne laagjes af te zetten en zo het uiteindelijke model te vormen. De SLA techniek heeft een beperkte materiaalkeuze maar biedt de allerhoogste print kwaliteit en detail, echter is SLA relatief duur en is deze hoeveelheid detail vaak overbodig. Lees hier alles over SLA 3D printen.

MJF 3D printen

De derde techniek die wij aanbieden om jouw modellen te laten 3D printen is MJF, de afkorting voor multi jet fusion. Dit is een techniek ontwikkeld door HP waarbij gebruik wordt gemaakt van een bak vol met materiaal poeder waarvan het eindproduct wordt gemaakt. De printer beschikt over een kleine nozzle waar een soort lijm uit komt die reageert met UV licht, dus vergelijkbaar met het eerdergenoemde resin. Dit materiaal wordt in de vorm van de laag op het poeder gedruppeld en vervolgend hard gemaakt doormiddel van een UV-lamp waardoor het materiaal wederom polymeriseert en een lag van het object ontstaat. Vervolgens wordt er boven de verharde laag nieuw poeder neergelegd en wordt het proces herhaald om het eindproduct te maken. Deze techniek lijkt erg op SLS en wordt ook voor dezelfde vooral industriële en professionele toepassingen gebruikt. MJF is een print techniek die relatief duur is in vergelijking met de eerdergenoemde technieken en biedt een gemiddelde printkwaliteit. Echter is de betrouwbaarheid en het feit dat letterlijk alles hiermee geprint kan worden de rede dat het zoveel voorkomt. Lees hier alles over MJF 3D printen.

SLS 3D printen

De laatste techniek SLS wat staat voor selective laser sintering (in het Nederands selectief laser sinteren), dit is de meest traditionele en oudste 3D print techniek. Deze techniek wordt dan ook wel vaak industrieel 3D printen genoemd, simpelweg omdat dit de techniek is die de meeste professionals gewend zijn. SLS lijkt heel erg op MJF maar verschilt ervan door het gebruik van een laser in plaats van een bindingsvloeistof. Het materiaal wordt dus een beetje gesmolten waardoor het aan elkaar klontert en zo een laag van het product ontstaat, dit proces wordt wederom herhaald om zo het eindproduct te maken. Uiteindelijk ontstaat een bak vol met poeder waar het product zich in bevindt, dit product kan uit de bak gehaald worden en vervolgens afgewerkt worden. Lees hier alles over SLS 3D printen.

Wat kost 3D printen in Duiven?

De kosten voor 3D printen kunnen erg verschillen, daarom is het lastig een rekensommetje te maken die voor elke 3D print werkt. Via onze klantenservice is het mogelijk de prijs voor jouw 3D print aan te vragen, maar nog makkelijker is het om gebruik te maken van onze revolutionaire print calculator. Dit is onze online tool waarmee het mogelijk is om gemakkelijk de prijs van jouw 3D print te bepalen, je selecteert je bestand, het materiaal en vervolgens krijg je de prijs te zien en is het mogelijk de 3D print direct te bestellen zodat deze snel kan worden afgeleverd in Duiven.

 

Jouw 3D geprinte onderdelen snel geleverd in Duiven

Bij 3DLabs hebben wij onze eigen printfarm, met onze FDM 3D printers kunnen wij vrijwel alles printen en ook razendsnel leveren in Duiven. Normaalgesproken starten wij op dezelfde dag nog met printen, met een gemiddelde print-tijd van zo’n tien uur is de 3D print dan 99% van de tijd de volgende dag klaar en kan deze dan ook direct te post op. Vaak is je 3D print dus al de volgende dag verzonden! In het geval van spoed is het altijd mogelijk contact met ons op te nemen want vaak kunnen wij dan zorgen dat de 3D print dezelfde dag nog afgeleverd wordt om te zorgen dat jij weer door kan. Kortom bij 3DLabs zijn we gewoon razendsnel.

 

Wat kunnen we voor jou betekenen vanuit Duiven?

Zoals je hebt kunnen lezen staat 3DLabs voor je klaar voor alles wat ook maar iets te maken heeft met 3D printen. We helpen je graag met het kopiëren van een onderdeel wat kapot is gegaan of het zoeken naar een 3D bestand van een onderdeel dat 3D geprint moet worden. Verder zijn we goed in massaproductie en denken we graag mee over het spuitgieten van een serie productie.

Wij geven graag advies en helpen je graag verder, wij zijn immers ook gewoon groep enthousiastelingen als het aankomt op 3D printen. 3DLabs staat klaar voor nieuwe uitdagingen en we denken graag mee met wat voor jou kunnen betekenen, twijfel daarom niet en neem gerust contact met ons op.

 

3D print locatie Duiven