5/5
5/5

3D tekenen

3D tekenen bij 3DLabs

Om te kunnen 3D printen is eerst een 3D bestand nodig, daarom bieden wij bij 3DLabs ook een 3D teken service aan. Onze engineers kunnen jouw product natekenen maar ook een volledig nieuw product ontwikkelen vanaf een tekening, foto of specifieke eisen. Met onze 3D teken en 3D print service is het dus mogelijk jouw droom realiteit te maken. 

Hoe gaat het in zijn werk?

3D laten tekenen is voor 3DLabs geen enkel probleem. Als je contact met ons opneemt kunnen we samen kijken naar wat het beste voor jou werkt. In principe kun je ons 3D teken of design proces opdelen in twee soorten.

Bestaand design

In het geval dat er al een bestaand design is in de form van een tekening of product dan kunnen wij deze vaak gedeeltelijk overnemen om zo 3D teken tijd te besparen. Het 3D design is immers al ontwikkeld en het enige wat hoeft te gebeuren is het omzetten van het product of de tekening naar volwaardige 3D tekening.

Nieuw design

Als er nog geen product of tekening is kunnen wij ook een volledig nieuw 3D design ontwikkelen. We zoeken dan in onze catalogus naar vergelijkbare designs of bedenken iets volledig nieuws. Vaak is het mogelijk iets vergelijkbaars te vinden wat vervolgens naar wens kan worden aangepast om zo kosten te besparen.

3D Scannen

Bestaande producten kopiëren is tegenwoordig aardig gemakkelijk, dit is bijvoorbeeld ideaal in het geval dat een klein onderdeel van een machine kapot is gegaan en niet meer leverbaar is. Met onze 3D scan en 3D teken techniek kunnen wij zo’n onderdeel kopiëren en deze vervolgens gemakkelijk 3D printen. 

De service van 3DLabs

Met onze 3D teken service is het mogelijk ook jouw idee waar te maken. Vanuit foto’s of bestaande schetsen kunnen we vaak al een begin maken om zo samen het uiteindelijk product te ontwikkelen. Onze 3D engineers zitten voor je klaar, denken met je mee en maken graag je design precies zoals jij dat wilt.

Klantenservice

Onze technische experts zitten elke dag van acht tot acht voor je klaar om jou advies te geven of jouw vragen te beantwoorden. Via onze klantenservice is het ook mogelijk een offerte of prijs indicatie aan te vragen. Wij helpen je graag!